Importanța purtării măștilor FFP2 / KN95 de către copii

Importanța purtării măștilor FFP2 / KN95 de către copii

Poluația aerului, cum ar fi ceața sau smogul, cât și virușii aerosoli precum Coronavirus, sunt o problemă care devine tot mai semnificativă în întreaga lume. La copii, o gamă largă de pericole ale poluării cronice a aerului include tusea nocturnă, astmul, performanța slabă a funcției neurocomportamentale, impactul negativ asupra dezvoltării cognitive și efecte nocive asupra dezvoltării creierului. Copiii prezintă mai multe riscuri de expunere pe termen lung la poluare pe parcursul vieții lor, și sunt mult mai predispuși de a dobândi boli cronice în plămânii lor, care sunt în curs de dezvoltare.

Mai multe studii au investigat eficacitatea, siguranța, potrivirea și confortul diferitelor tipuri de măști de protecție, iar cele mai importante aspecte de obicei sunt legate de filtrarea, cât și de etanșarea măștii pe fața purtătorului. Degeaba folosim o mască, dacă aceasta permite intrarea aerului contaminat pe margini. O etanșare eficientă a măștilor de copii necesită modelarea vârfului măștii peste podul nazal, iar partea inferioară a măștii să fie trasă în jos peste bărbie. Pentru un copil să păstreze o mască pe față poate fi o sarcină dificilă, deci este important să rețineți 2 factori importanți atunci când alegeți o mască pentru copii, anume potrivirea și confortul. Un copil care se simte inconfortabil este mai predispus să încerce să dea jos masca, sau să apuce să-și atingă mai mult fața - ceea ce face ca răspândirea infecției prin suprafețele mucoasei să fie mai probabilă.

>Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 7 și 12 ani, un studiu asupra măștilor specializate KN95 pediatrice a arătat că acestea pot fi utilizate în siguranță în timpul activităților fizice de rutină, cum ar fi citirea în clasă, mersul pe jos la școală sau luarea unui autobuz, fără a compromite în mod semnificativ capacitatea unui copil de a respira. În general măștile nu sunt potrivite pentru sugari și copii mici cu vârsta sub 3 ani, deoarece acestea cresc rezistența la respirație cuplată cu o creștere a nivelurilor de dioxid de carbon în spațiul din spatele măștii.

Copiii mai mari, care sunt mai susceptibili la infecții și la complicațiile acestora, cum ar fi cei cu afecțiuni respiratorii cronice, boli cardiace semnificative, afecțiuni neurologice progresive sau sunt imunosupresați, ar trebui să poarte măști în mod obligatoriu pentru a se proteja.

Măștile pentru copii FFP2 / KN95 comercializate de noi, sunt fabricate din același materiale ca și cele pentru adulți, și sunt testate pentru a avea aceeași eficiență de filtrare a particulelor. Însă spre deosebire de modelele pentru adulți, măștile de copii au o formă specială, mai mică, care permite etanșarea eficientă pe fața copiilor, și totodată aduce și un confort sporit pentru purtător.

Pe lângă purtarea măștilor este foarte importantă și igienizarea corectă:

  • - Învățați copilul tehnici bune de spălare a mâinilor folosind apă și săpun, sau ajutați copiii mici să se spele pe mâini.
  • - Învățați-i să tușească sau să strănute în coate sau într-un șervețel de hârtie, după care imediat să arunce șervețelul după utilizare și să se spele pe mâini.
  • - Evitați să vă aduceți copiii mici și sugarii în spații restrânse și aglomerate, cum ar fi centre comerciale sau piețe, deoarece astfel de activități pot crește probabilitatea răspândirii bolilor infecțioase. De fapt, acesta ar putea fi cel mai important pas în reducerea transmiterii virușilor.

Luând toate aceste măsuri - dintre care unele ar trebui sa fie normale în viața de zi cu zi - putem ajunge la un nivel de protecție foarte bun, și astfel să minimalizăm posibilitatea de contaminare, respectiv să-i protejăm pe cei mici de alte boli ce pot apărea din cauza poluației din aer.

Află primul de stoc

×
Abonează-te la newsletterul nostru, iar noi ne vom asigura că vei fi primul care vei afla de disponibilitățile de stoc de pe site.